home      leden      aanmelden      foto's      links      nieuwsbrief      gastenboek    introductie  
Het onderhoud van de Tuin

Voorbeeld van een mooie kistZorg er voor dat uw tuin en tuinpad niet overwoekerd raken met onkruid, hoop geen afval op uw tuin, bespaar uw tuinburen harde muziek en ander lawaai en de rook van de barbecue. Er wordt van elke tuinder verwacht dat hij/zij regelmatig op de tuin komt, ook in de koudere maanden. Het onderhoud van grond, beplanting, opstal en paden van zelfs een kleine tuin vergt gemiddeld minstens 5 uur per week.

Als u van plan bent om een platte bak, een kist, kasje, kast of schuurtje op uw tuin neer te zetten vereist dat de schriftelijke toestemming van het bestuur. Als u zich houdt aan alle afspraken over grootte, materiaal, kleur en de positie van een opstal krijgt u soepel de vereiste vergunning. U kunt opstallen groen of bruin beitsen of schilderen.
Tijdelijke constructies voor de teelt zou u na de zomer weer moeten opbergen. Maar de Tuinen zijn geen opslagplaats voor bouw- en constructierommel, en het gebruik van ontsierend sloopafval kan niet door de beugel.
Voor het tuinafval is een compostton (kleine tuin) of een composthoop van maximaal twee vierkante meter verplicht. Afval dat niet composteert of teveel is voor de compost-opslag zou u thuis moeten weggooien.

Iedere tuinder moet zorgdragen voor de grensbegroeiing van de eigen tuin en de langslopende publieke paden. Tuinders aan de sloot op het terrein weten dat zij de slootrand aan weerskanten en het water zelf vrij moeten houden van begroeiing. Voor de tuinen langs de hoge heg aan de Arentsburghlaan geldt dat een berm van een halve meter van de heg wordt vrijgehouden. En alle tuinders zorgen er voor dat op zijn minst de helft van het aangrenzende pad vrij blijft van gras en mosgroei.
Geen drinkwater!In de schuur op het complex staat een aantal kruiwagens voor algemeen gebruik gedurende een dagdeel. Regelmatig wordt bij de schuur grof snoeiafval door de hakselaar gehaald.
Een ringleiding verzorgt het gehele complex met opgepompt sproeiwater uit de Vliet. Uit de gele slangen bij de tuinen komt dus ongezuiverd rivierwater. Drinkwater komt uit de buitenkraan en de wastafelkraan van de kantine.

<vorige volgende>